Ето кратка информация за астронавтите:  За Майкъл Хопкинс това е вторият

...
Ето кратка информация за астронавтите: 
За Майкъл Хопкинс това е вторият
Коментари Харесай

УСПЕХ: Пилотираният космически кораб Крю Драгън с четирима души на борда излетя към МКС!

Ето къса информация за астронавтите: 

За Майкъл Хопкинс това е вторият полет в космоса. Неговата предходна задача е тази на “Союз ТМА-10М ” като член на екипажа на МКС през 2013 и 2014 година. Хопкинс е 51-годишен, женен, с двама сина, християнин и член на Католическата черква.

Шанон Уокър също има една експедиция в космоса зад тила си – през 2010 година на борда на кораба “Союз ТМА-19 ”. Уокър е 55-годишна, женена за астронавт (Анди Томас). 

Новакът от днешния полет е Виктор Гловър. 44-годишният астронавт се обрисува да е първият негър член на непрекъснатия екипаж на МКС. Женен с четири деца. Влиза в астронавтския корпус относително неотдавна, през 2013 година, до момента в който работи за републиканския политик Джон МакКейн.

Чуждестранният астронавт е Соичи Ногучи от Япония с два предишни полета зад тила си – през 2005 година със совалката “Дискавъри ” и през 2010 година със “Союз ТМА-17 ”. Ногучи ще се трансформира и в първия астронавт, пътувал до МКС чрез три разнообразни кораба. Женен е с три деца. 

Подготовката за изстрелването, излитането и първите часове от задачата минаха безпрепятствено със напълно дребни проблеми. Първо, след качването на екипажа на “Крю Драгън ”, вратата не можеше да се затвори компактно поради инцидентно попаднал отпадък. След това, когато беше достигната орбита, имаше проблем с горивните нагреватели. Проблемът се оказа софтуерен – тъй като корабът е към момента прекомерно нов, заложените параметри са консервативни и задействат алармите даже и когато няма хардуерна повреда. След като параметрите бяха изменени, НАСА и СпейсЕкс потвърдиха, че всичко на борда на кораба е в редовност. Освен горепосочените обстоятелства, полетът на ракетата-носител “Фолкън 9 ” мина безпрепятствено, като първата степен извърши кацане върху плаваща платформа в океана. Степента ще се употребява следващата година за ново пилотирано изстрелване. 

Бебе Йода е играчката-индикатор за безтегловност. Photo credit: NASA TV

И още нещо любопитно – играчката – знак за безтегловност на “Крю Драгън ” е бебе Йода

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР